Skaffa dörrautomatik till lagret för smidigare hantering

På ett lager för en e-handel behöver det finnas smidiga lösningar för enklare hantering av varor. Det beror dels på att varan snabbare ska nå ut till kund, men också för att arbetsmiljön ska vara god för de anställda. Har du kikat på dina dörrlösningar på ditt lager på senaste tiden? Om inte kan du här läsa om varför du ska göra det.

Automatiska stora garageportar på lagerEn dörr som slår igen i ansiktet när man försöker flytta en pall med varor är inte kul. Då är dörrautomatik lösningen för en smidigare hantering. Hos https://sectragon.com/tjansten/dorrautomatik/ hittar du många smarta lösningar för just det.

Varför automatiska dörrar?

Tycker du att automatiska dörrar verkar vara en dyr investering? Då bör du tänka om. På nya fastigheter sätts ofta denna typ av automatiserade dörrar in för bättre tillgänglighet. Det är också en anledning till att du borde göra det. Du minskar till exempel risken för att dina anställda ska råka ut för belastningsskador när de försöker hålla upp en dörr samtidigt som de skjuter en tung pall.

Så här skriver Arbetsmiljöverket om belastningsergonomi: ”Människans kropp gynnas av rörelse och belastning. Men det behövs en lagom blandning av rörelse, belastning och återhämtning för att underhålla kroppens funktioner. Man behöver ordna och utforma arbetsplatser och arbetsuppgifter för att möjliggöra gynnsamma hälsosamma belastningar.”

Genom att installera automatiska dörrar utformar du arbetsplatsen just på det sättet. Precis som i vården innebär arbetet på ett lager ofta lyft som är tunga. Då är det viktigt att du som arbetsgivare underlättar där du kan, dels med rätt lyftredskap men också med automatiska dörrar.