Om oss

Ingelsta Thermofrakt är ett välkänt åkeri med gott rykte i hela Östergötland. I verksamheten erbjuder vi säkra transporter av kyl- och frysvaror i hela Mellansverige med utgångspunkt från vårt säte i Ingelsta, Norrköping.

IMG-1511

Det kvalitetsmedvetna åkeriet

Ingelsta Thermofrakt är ett välkänt åkeri med gott rykte i hela Östergötland. I verksamheten erbjuder vi säkra transporter av kyl- och frysvaror i hela Mellansverige med utgångspunkt från vårt säte i Ingelsta, Norrköping.

Ända sedan starten 1982 har det varit viktigt för oss att kunna tillgodose våra kunders behov och hålla en hög kvalitet i allt vi gör, hela vägen från beställning till slutlig leverans. Vi är därmed alltid noga med att utföra punktliga leveranser med rätt tempererat gods hela sträckan – och vi gör det dygnet runt alla dagar i veckan.

Grundare av Ingelsta Thermofrakt är Göran Svensson, som driver företaget än idag. Under åren har vagnparken och personalstyrkan successivt växt och idag är vi närmare ett sjuttiotal chaufförer med 30 lastbilar med släp samt två budbilar.

Alla våra chaufförer utbildas kontinuerligt, och vi är glada över att ha en stor andel kvinnliga chaufförer jämfört med många andra företag i denna mansdominerade bransch.

Kyl- & frystransport

Hela mellan-Sverige

Snabba & Säkra leveranser

Miljön i fokus

Ingelsta Thermofrakt på Facebook

På vår facebooksida delar våra förare med sig av sina resor.

Lastvagnsservice

Tvätt

Smörjningar

Lättare service 

Vår historia

1982: Den 1 september grundas företaget av Göran Svensson.

1999: Företaget ombildas till Aktiebolag.

2005: En fusion görs med ett annat åkeri i Östergötland.

2008: Företaget startas om igen med sex lastbilar med släp i nuvarande regi.

2012: Företaget har successivt expanderat till att ha 14 lastbilar med släp och en budbil.

2013: Vagnparken växer ytterligare till 23 lastbilar med släp, en budbil och ytterligare 4 st lastbilar med släp på beställning.

2014: Nu finns 24 lastbilar med släp, en liten budbil, en större skåpbil med kylaggregat och en servicebil i företaget.

2015: Företaget har en vagnpark bestående av 26 lastbilar med släp och en personalstyrka på ca 60 anställda.

2017:  Idag har vi 28 lastbilar med släp, 2 budbilar och över 60 anställda. Nytt för i år är att vi började köra linjetrafik till Göteborg för Bring Frigo.

2018: Vi har nu 30 lastbilar med släp, 2 budbilar och närmare 70 anställda. I våras började vi köra fasta turer med Mejeriprodukter dagligen.

Våra framtidsplaner är att fortsätta att växa i takt med efterfrågan men framförallt att fortsätta tillfredsställa våra nuvarande kunders behov.